SOLIDARIDAD, COCINA Y AMISTAD. SOLIDARITY, KITCHEN AND FRIENDSHIP.


Foto: Lázaro David Najarro.

La Solidaridad en Cuba es un constante referente que se expresa en distintas maneras, una de ella son los encuentros que desde hace varios años, cada viernes se celebra en la sede de la filial de Camagüey del Instituto de Amistad con los Pueblos, (ICAP), entre becarios extranjeros que estudian en las universidades de esta provincia y diversos sectores de la sociedad civil.

Solidarity in Cuba is a constant reference that is expressed in different ways, one of them are the meetings for several years, is held every Friday at the headquarters of the subsidiary of Camagüey Institute of Friendship with the Peoples (ICAP) among foreign scholars who study at universities in this province and various sectors of civil society.

El más reciente de estos intercambios tuvo lugar este 16 de enero entre una representación de esos educandos de cerca de 20 países de Asia, África, América Latina y el Caribe, con un grupo de reconocidos Chet de cocina del territorio integrantes de la la Sociedad Culinaria Internacional “Nitza Villapol”.

El encuentro sirvió para que el Chef Frank Rodríguez agradeciera a los jóvenes de otras nacionalidades, uno de los miles de activistas que en todo el mundo defendieron la causa de Los Cinco luchadores antiterroristas cubanos, Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, Fernando González y René González, que permanecieron injustamente durante más de tres lustros en cárceles de los Estados Unidos, agradeciera el apoyo brindado por los estudiantes en la batalla librada por todo el pueblo de la Mayor de las Antillas.

El especialista de alta cocina, publicó hace unos tres años el libro “Cocina Útil” el cual merecióel Premio al Mejor Libro de Cocina del Mundo, París 2011, y en la XXIII de la Feria Internacional del Libro, Cuba 2014, fue también considerado uno de los más importantes acontecimientos literarios de la isla, que tuvo una gran acogida por los lectores.

Junto a sus colegas puso a consideración de los presentes diferentes platos de la comida cubana y camagüeyana, en la Noche de Solidaridad de la comarca principeña.

SOLIDARITY, KITCHEN AND FRIENDSHIP

Solidarity in Cuba is a constant reference that is expressed in different ways, one of them are the meetings for several years, is held every Friday at the headquarters of the subsidiary of Camagüey Institute of Friendship with the Peoples (ICAP) among foreign scholars who study at universities in this province and various sectors of civil society.

The most recent of these exchanges took place on January 16 between a representation of these learners in about 20 countries in Asia, Africa, Latin America and the Caribbean with a group of renowned chef of members Chet territory of the Culinary Society International “Nitza Villapol”.

The meeting helped the Chef Frank Rodriguez agradeciera young people of other nationalities, one of thousands of activists worldwide championed the cause of the five Cuban antiterrorist fighters Gerardo Hernández, Antonio Guerrero, Ramón Labañino, Fernando González and René González, who remained unjustly for more than fifteen years in prisons in the United States, agradeciera the support provided by students in the battle waged by all the people of the Greater Antilles.

The specialists gourmet, published three years ago the book “Useful Kitchen” which merecióel Award for Best Cookbook of the World, Paris 2011, and the XXIII International Book Fair, Cuba 2014, was also considered one of the most important literary events of the island, which was well received by readers.

He and his colleagues put to consideration of these different dishes of Cuban and camagüeyana food, Night of Solidarity principeña region.

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